Читај ми!

БиХ, ухапшени осумњичени да су тражили 25.000 евра за информације о Данки Илић

Федерална управа полиције Босне и Херцеговине на основу информација Министарства унутрашњих послова Републике Србије, Управе за технику, ухапсила је три особе које се сумњају да су путем друштвене мреже "Тик Ток" објавиле да су повезане са нестанком девојчице Данке Илић, потврђено је у Министарству унутрашњих послова Србије.

 

Припадници Службе за борбу против високотехнолошког криминала идентификовали су ИП адресу налога корисника на територији Босне и Херцеговине који је уживо у "Тик Току" изјавио да се нестала девојчица Данка Илић налази код њега у подруму.

На основу тих информација, Федерална управа полиције Босне и Херцеговине ухапсила је Б.Т, З.Т и М.Т, обавила претрес и утврдила да је информација коју је изнео осумњичена лажна.

Федерална управа полиције Босне и Херцеговине осумњичена ће у складу са законом привести надлежном тужиоцу на даље поступање.

Акција је спроведена у координацији Управе криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије, НЦБ Интерпола Београд, Министарства безбедности БиХ, Дирекције за координацију полицијских тела Босне и Херцеговине, НЦБ Интерпола Сарајево и Федералне управе полиције Босне и Херцеговине, који су показали висок степен професионалности и брзо реаговали на информације добијене од МУП-а Србије.

МУП Србије објавио је снимке хапшења тројице мушкараца у БиХ у вези са нестанком двогодишњег Данке Илића у околини Бора.

На снимцима се види како припадници Федералне управе полиције спроводе тројицу ухапшених мушкараца.

Раније вечерас је сарајевски портал ''Аваз'' објавио да су истражитељи Одсека за Сајбер криминал ФУП лоцирали путем ИП адресе особе које тврде да имају сазнања о нестанку мале Данке, односно које су тражиле 50.000 конвертибилних марака (око 25.000 евра) за откривање тих информација.

Данка Илић је нестала у уторак око 13.45, и у тренутку нестанка на себи је имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

Систем "Пронађи ме" је због њеног нестанка активиран први пут у Србији, а како је наведено на сајту ''pronadjime.mup.gov.rs'', девојчица има смеђу косу, браон очи и висока је око 85 центиметара.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво