Читај ми!

Шмит наметнуо измене Изборног закона БиХ

Високи представник у БиХ Кристијан Шмит, који у Републици Српској није признат, саопштио је одлуку о наметању измена Изборног закона БиХ, позивајући се на Бонска овлашћења.

Шмит се новинарима обратио у седишту Канцеларије високог представника (ОХР) у Сарајеву и поручио да ово ради "зарад свих грађана БиХ".

"Дуго се о томе расправља, многе организације су допринеле томе. Ја ћу данас учинити оно што је требало учинити пре много година. Гаранција слободних и поштених избора за све грађане БиХ", рекао је Шмит.

Објављујући одлуку којом доноси измене Изборног закона БиХ, Шмит тврди да је то у складу са његовим мандатом и Бонским овлашћењима.

Према његовим речима, измене подразумевају да Централна изборна комисија БиХ именује председнике бирачких одбора, увођење скенера и видеонадзора.

"Циљ техничких измена су транспарентнији и фер избори. Бирачи не могу чекати да виде хоће ли доћи до договора странака 10 или 15 година. Ја бих био срећнији да смо могли наћи одређену могућност да се дође до измена закона директно од одговорних странака односно власти и парламента. Људи имају право да њихов глас буде сигурно пребројан", рекао је Шмит и истакао да су донете измене важне за европски пут БиХ.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво