Држављанин Србије Танасковић осуђен на 19 година затвора за убиство Влаовића

Држављанин Србије Душко Танасковић (30) осуђен је на 19 година затвора због убиства држављанина Црне Горе Горана Влаовића, 25. августа 2022. године у летовалишту Зрће, одлучио је Жупанијски суд у Задру.

Танасковић је Влаовића убио испред ноћног клуба у месту Зрћу, на острву Пагу. Пришао му је с леђа и упуцао га у главу. Танасковић није дошао на изрицање пресуде.

Према пресуди судије Ане Бркић, Танасковић је ослобођен плаћања трошкова суђења. Влаовић је подлегао у колима Хитне помоћи на путу за Задар, а убица је брзински ухапшен. Након убиства регионални медији су писали да се радило о обрачуну два најбруталнијих балканска наркоклана из Црне Горе, шкаљарског и кавачког.

"Одлучио сам да не износим одбрану, али ми је жао што сам учинио многе лоше ствари због своје болести", рекао је Танасковић на последњем рочишту. Хрватски портал 24 сата подсећа да се током суђења могло чути да нема доказа да је убијени био члан једног од поменута два мафијашка клана и да се ради о породичном човеку, који има жену и двоје деце, али је на летовање дошао са тадашњом српском мис Драганом Банић, која му је, како се наводи, правила друштво са пријатељима из Новог Сада.

Тужилац Ивица Шкара је на суђењу рекао да је Влаовић упуцан са мање од пет центиметара раздаљине са десне истране главе, иза уха. Током суђења је, подсећају, Танасковић увек у судницу долазио са панциром, као и да је током боравка у затвору неколико пута гутао жилете. Жупанијски суд током суђења су чували чак и полицијскии бродови.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво