Читај ми!

Краљ криптовалута добио претеће писмо у затвору, тужиоцима у Подгорици рекао да се не плаши

Јужнокорејски држављанин До Квон, јавности познат као "краљ криптовалута" ,саслушан је у Основном државном тужилаштву у Подгорици након што је у затвору у Бијелом Пољу добио претње у писму. Де Квој је тужиоцима рекао да се не плаши.

Јужнокорејски држављанин До Квон је након саслушања враћен у затвор, објавиле су подгоричке Вијести.

До Квон је око 17 сати доведен у зграду тужилаштва, где се изјашњавао поводом претећег писма које му је стигло на адресу бијелопољског затвора.

Вијести пишу да је тужиоцима рекао да се не плаши онога што му се поручује у писму.

Врховно државно тужилаштво саопштило је да је подигло пред Врховним судом захтев за заштиту законитости, након одлуке Апелационог суда о потврђивању решења Вишег суда у Подгорици којим се дозвољава изручење у скраћеном поступку До Квона на основу захтева Јужне Кореје.

Виши суд је 6. марта  донео одлуку о изручењу До Квона Јужној Кореји. 

Јужна Кореја До Квона тражи због више кривичних дела, док је одбијено изручење окривљеног у скраћеном поступку по молби САД.

Одлучујући о жалби одбране, веће Апелационог суда је оценило да је првостепени суд правилно утврдио да је замолница Кореје стигла пре САД, па је донео одлуку којом је дозволио изручење окривљеног Сеулу.

До Квон и његов пословни партнер ухапшени су 23. марта прошле године на подгоричком аеродрому, када су приликом пасошке контроле, на лету за Дубаи, употребили фалсификоване пасоше Костарике.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво