Читај ми!

Уставни суд Хрватске: Милановић не може бити кандидат на изборима

Уставни суд Хрватске закључио је да председник Хрватске Зоран Милановић док обавља ту дужност, не сме да учествује у политичким активностима ниједне политичке странке, објавио је председник Уставног суда Мирослав Шепаровић.

Уставни суд Хрватске упозорио је да актуелни председник Зоран Милановић као нестраначка особа не сме да буде кандидат за посланика, нити кандидат за председника Владе, као ни да на било који начин учествује у изборној кампањи.

Председник Уставног суда Мирослав Шепаровић рекао је да у супротном, ако Милановић жели да се кандидује, мора поднети оставку на функцију председника, након чега дужност председника преузима председник Сабора, а избори за председника морају бити расписани у року од 60 дана.

Шепаровић је позвао Милановића и СДП да поступају у складу са Уставом земље.

Уставни суд, навео је, очекује озбиљност од Милановића и осталих учесника у изборном процесу.

Да подсетимо, председник Хрватске Зоран Милановић саопштио је прошле недеље да ће се на парламентарне изборе ићи усред радне недеље и за само месец дана – у среду, 17. априла.

Уследила је и конференција СДП-а, који је некада предводио Милановић, а на којој је он најављен као "ускоро председник Владе Републике Хрватске“.

“Дошло време, како би рекли моји преци у сплитској Загори, да се коњи седлају. Лопове, угњетаче и њихове помагаче избацићемо и забранићемо им повратак, али овога пута на дуго“, поручио је тада Милановић.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво