Читај ми!

Прослава Божића у региону

Прослава Божића почела је поноћним литургијама у храмовима широм Републике Српске, док су јутрос служене литургије. У Храму Христовог Васкрсења у Подгорици литургију је служио митрополит Јоаникије који је пожелео верницима радост и слогу.

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије служио је на Божић Свету архијерејску литургију у Саборном храму Преображења Господњег у Требињу.

Владика Димитрије је поручио у беседи да су рођењем Бога на земљи сва рођења добила смисао и пуноћу, те да је тиме побеђена смрт и грех, а људи спасени.

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије служио је Свету архијерејску литургију у Саборној цркви у Бијељини и пожелио да мир буде у кући, срцу и души српског народа и свих народа у свету. 

Божичне литургије служене су у свим православним храмовима на подручју Шамца, Брчког,  Приједора, Зворника и других места у Републици Српској.

Православни верници у Црној Гори славе Божић, најрадоснији хришћански празник. Божићну литургију у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици служио је митрополит Јоаникије који је пожелео верницима радост и слогу. 

 "Нека радост испуни ваше домове, да расту дјеца, да буду већи људи од нас", казао је Јоаникије.

Литургији је присуствовао велики број верника. 

Срби из Скадра у Албанији окупили су се у цркви Свете Тројице у Враки да би прославили Божић.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво