Читај ми!

Лекић нови мандатар за састав црногорске владе

Пошто је председник Црне Горе Мило Ђукановић одбио да за новог мандатара прогласи Миодрага Лекића, то је учинила председница парламента Данијела Ђуровић.

Данијела Ђуровић је навела да је Скупштина Црне Горе констатовала да Ђукановић није поступио у складу са Уставом и законом, па су се створили услови да се примени Закон о председнику и да се Миодраг Лекић прогласи мандатаром јер има подршку већине, преноси РТЦГ.

Ђуровићева је казала да су потписи достављени црногорском председнику, који је поручио да неће прогласити мандатара, па је, истиче, Скупштина констатовала да Лекић има недвосмислену подршку 41 посланика и прогласила га мандатаром.

Миодраг Лекић, посланик листе "Демократе - Демос - Мир је наша нација", подсетио је на све предлоге већине које је Ђукановић одбио, те да је ово била одбрана Устава.

"Успјећемо ако све буде заједничко, а ово је заједничка побједа. Садржина писма Ђукановића је остала различита од нашег мишљења. Он је имао двије могућности да предложи мандатара, имао је Устав који је врло јасан", истакао је Лекић на седници цроногорског парламента

Како је указао, закон је још више помогао да парламент преузме одбрану Устава.

Ипак, нагласио је, пут је тек почео јер од добијања статуса мандарата до изгласавања неће ићи лако.

Треба нам озбиљан рад. Покушаћу да будем на висини задатка, да нађем мјеру између легитимно страначких интереса и општег циља који би требало да је испред тих интереса, рекао је Лекић.

С друге стране, истакао је да теоријски гледано није искључено да ова влада не добије поверење – да неко не буде задовољан, да одустане, "ако буде пројекција трговина које су се дешавале и превршиле сваку меру".

Напоменуо је и да пружа руке према опозицији, уколико има корисних сугестија.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво