Читај ми!

Ђукановић вратио Скупштини Закон о председнику

Председник Црне Горе Мило Ђукановић вратио је Скупштини измене Закона о председнику због грешке у називу поново изгласаног акта, саопштио је саветник председника за уставни систем и правна питања Борис Бастијанчић.

Борис Бастијанчић каже да је Ђукановић упутио допис у којем је замолио председницу Скупштине Црне Горе Данијелу Ђуровић да правовремено отклони фактографску грешку коју је начинила, а односи се на ваљаност назива поновно изгласаног закона и након тога му акт уредан достави.

Наводи и да је Ђукановић данас примио допис Ђуровићеве у којем је навела да је Скупштина на седници у понедељак поновно одлучивала о Закону о председнику и изгласала га, како би шеф државе поступио сагласно Уставу.

"Ријечју – Указом прогласио синоћ на скупштинском пленуму усвојени Закон о измјенама и допунама Закона о предсједнику Црне Горе, у свјетлу утврђене императивне уставне обавезе", наводи се у саопштењу.

Међутим, како је рекао Бастијанчић, Закон о председнику Црне Горе донела је Скупштина 26. јуна 2018. године.

Како је навео, два дана касније, 28. јуна 2018. године, председник Црне Горе га је већ прогласио Указом, који је од тога дана интегрални дио правног поретка државе и производи правна дејства.

"Стога, зарад процедуралне легитимности укупног законодавног поступка и поузданости списа формираног предмета, Ђукановић је, доприносећи професионалној међуинституционалној кореспонденцији, замолио Ђуровић да правовремено отклони фактографску грешку коју је начинила, а односи се на ваљаност назива поновно изгласаног односног општег правног акта и након тога му исти уредан достави", каже се у саопштењу.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво