Читај ми!

Грчка, преминуо тинејџер којег је полицајац упуцао у главу

Тинејџер из ромске заједнице у Грчкој преминуо је данас, након што је недавно упуцан у главу током полицијске потере због неплаћеног рачуна на бензинској пумпи.

Тинејџер, чији идентитет није објављен, био је у критичном стању више од недељу дана на интезивној нези, али је упркос напорима медицинског особља преминуо, преноси АП.

До инцидента је дошло када је наводно напунио горивом пик-ап камионет и отишао са бензинске пумпе а да није платио рачун за гориво од 20 евра. Током полицијске потере која је уследила, полицајац који га је пратио мотором га је упуцао у главу.

Како наводи АП, тинејџер је током потере покушао да се камионетом залети на полицијске моторе који су га пратили, а полицајац који га је упуцао је пред судом изјавио да је то учинио јер се уплашио за животе својих колега.

Полицајац је суспендован и од прошле седмице је у кућном притвору, где чека суђење по оптужници за кривично дело покушаја убиства из нехата са могућим предумишљајем, као и оптужници за незакониту употребу ватреног оружја.

АП наводи да је овај случај довео до протеста припадника ромске заједнице у Солуну, Атини и другим деловима Грчке, упркос молбама представника те заједнице и чланова породице преминулог тинејџера да остану мирни.

"Овде сви плачу. Неправедно је да дете овако оде", изјавио је секретар ромске заједнице у којој је тинејџер живео Антонис Тасиос.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво