Читај ми!

Шавник, прекинуто гласање на два бирачка места

Због напада на члана бирачког одбора је на два од укупно три бирачка места у Шавнику прекинуто поновљено гласање за одборнике Скупштине те општине, пренела је Телевизија Црне Горе.

Избори су данас требало да буду поновљени на бирачком месту у згради Општине Шавник, као и у селима Бијела и Крушевице, а право гласа има 679 бирача.

На тим бирачким местима је у претходна два изборна циклуса, 23. и 30. октобра, прекинуто гласање, након што поједини чланови бирачких одбора нису омогућили гласачима да остваре своје бирачко право.

Гласање је због напад на члана бирачког одбора прекинуто на бирачком месту у Крушевицама, а претходно и на бирачком месту у Општини Шавник. 

Како јавља репортер ТВЦГ, на бирачком месту Крушевица четворица младића напала су члана бирачког одбора из Демократског фронта (ДФ), који је завршио у болници.

Ударали су га, а потом отишли до аута и покушали да побегну, али су брзом интервенцијом полиције сва четворица ухапшена.

Из Општинског одбора Демократске партије социјалиста Шавник казали су да чланови ДФ не дозвољавају бирачима да гласају и позивали надлежне да обезбеде несметано одржавање изборног процеса.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво