Читај ми!

Анже Логар и Наташа Пирц Мусар иду у други круг председничких избора у Словенији

Највише гласова у првом кругу председничких избора у Словенији освојио је Анже Логар 33,9 одсто, а у други круг иде и Наташа Пирц Мусар са освојених 26,89 одсто гласова, показују прелиминарни резултати.

Око 1,7 милиона бирача гласало је до 19 часова у првом кругу председничких избора у Словенији, где се бира наследник актуелног шефа државе Борута Пахора.

Према излазним анкетама, највише гласова је освојио кандидат опозиционе Словеначке демократске странке Анже Логар 33,9 одсто, а у други круг иде и независна кандидаткиња Наташа Пирц Мусар са 26,89 одсто освојених гласова, објавили су словеначко Дело и РТВ Словенија

Кандидат владајућег Покрета слободе и Социјалних демократа, европарламентарац Милан Брглез, освојио је 15,46 одсто гласова, показују прелиминарни резултати.

Одлука бирача могла би да буде позната око 22 часа. Ово неће бити коначни резултати гласања, пошто ће се у понедељак пребројати резултати гласања путем поште из Словеније, а 2. новембра ће се пребројати листићи који стигну поштом из иностранства.

Одржавање другог круга председничких избора планирано је за 13. новембар.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво