Читај ми!

Абазовић поднео кривичне пријаве против функционера из бивше власти

Црногорски премијер Дритан Абазовић саопштио је да је поднео кривичну пријаву против више функционера бивше власти из редова Демократске партије социјалиста (ДПС), Социјалдемократа (СД) и Бошњачке странке (БС).

Дритан Абазовић је кривичне пријаве поднео због сумње да су причинили вишемилионску штету државном буџету доделом станова и помоћи приликом решавања стамбених питања.

Кривичне пријаве Абазовић је поднио против Предрага Бошковића, Драгице Секулић, Сузане Прибиловић, Суада Нумановића, Будмира Шегрта, Дамира Шеховића, Ивана Брајовића, Сање Влаховић, Дражена Миличковића, Јелене Радоњић, Александра Јовићевића и Османа Нурковића.

"Дошли смо до списка од преко 500 људи који су добили станове. Да тај списак буде објелодањен, да виде људи ко су њхове колеге ко су добили станове и помоћ од државе и да виде да ли је то било основано или не", рекао је Абазовић на прес конференцији.

Такође је навео да је бивши главни специјални тужилац Миливоје Катнић раније утврдио да у тим случајевима нема кривичног дела.

"Сада обављамо кривичну пријаву, поднијели смо прилично обимне доказе. Видјећемо да ли ће нови испецијални државни тужилац оцијенити на другачији начин", додао је Абазовић.

Он је објаснио да су кривичну пријаву поднели само за стамбене кредите где је, како је навео, причињена штета близу два милиона евра, а да ће, вероватно, подносити кривичне пријаве против људи који ниесу сачували документацију и спровести вештачење за неке друге случајеве.

Правни саветник премијера Иво Шоћ рекао је да је "бахатост ових људи била огромна".

"Људи су без икаквог образложења добијали 40-50 хиљада евра, иако је лимит био 15 хиљада", истакао је Шоћ.

Како је навео, за Владину комисију су постојали повлашћени људи и око 95 одсто њих из државне администрације, за коју нису важила иста правила.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво