Читај ми!

Македонски МУП: Нисмо знали, пронађена дрога остала у заплењеном возилу од 2016. године

Македонско Министарство унутрашњих послова потврдило је да је у возилу македонских полицијских службеника, на граници Албаније и Црне Горе, пронађена марихуана, али тврде да се ради о претходно одузетој дроги која је остала у возилу још од 2016. године.

Македонски медији су раније данас пренели да је више десетина килограма дроге пронађено у возилу македонског Министарства унутрашњих послова које је покушало да уђе у Црну Гору, а да су у возилу били високи званичници Министарства.

Из македонског МУП-а тврде да је возило којим су полицијски службеници путовали у Црну Гору заплењено 2016. године и да је дрога од тада остала у аутомобилу.

"Запослени у Сектору за компјутерски криминал и дигиталну форензику отишли су на обуку у Црну Гору, а за пут су задужили службено возило из возног парка Министарства унутрашњих послова. Возило је претходно прибављено од Агенције за управљање одузетом имовином, а Управа царина га је запленила у акцији борбе против трговине дрогом 2016. године", објаснили су из македонског МУП-а.

Наводе да је на граници Албаније и Црне Горе испод седишта аутомобила пронађена марихуана, али тврде да запослени у МУП-у немају никакве везе са дрогом која је остала у аутомобилу још од 2016. године, када је, како кажу, возило заплењено у акцији Управе царина, а затим дато Агенцији за Управљање одузетом имовином.

Наглашавају да је и албанско јавно тужилаштво потврдило да запослени у МУП-у немају везе са дрогом.

"Они су већ враћени у Скопље, а о целом случају смо обавестили наше јавно тужилаштво ради даљег поступања и расветљавања случаја", кажу из Министарству унутрашњих послова Северне Македоније.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво