Читај ми!

Секуловић и Брђанин: Ничији живот није вреднији од другог, политички лидери да раде на смиривању тензија

Министарство унутрашњих послова и Управа полиције Црне Горе жале што су, како су навели, сви заједно дошли у ситуацију која је изискивала мобилизацију значајних полицијских снага. "Дали смо све од себе да се не прекораче овлашћења и да испоштујемо све актере, а сваки пример за који се наводи да је тога било помно ћемо испратити", наводи се у заједничком саопштењу црногорског министра унутрашњих послова Сергеја Секуловића и директора Управе полиције Зорана Брђанина. Изражавају жаљење због непријатности које су поједини грађани имали и позивају политичке лидере да раде на смиривању тензија.

Сергеј Секуловић и Зоран Брђанин указују да је атмосфера у успостављању и очувању мира и реда током викенда била врло комплексна. 

"Посебно се захваљујемо колегама припадницима полицијских снага који су дјеловали професионално, јединствено и достојанствено и одољели притисцима са свих страна, доказујући снагу институција које раде у интересу грађана. МУП и Управа полиције жале и што су поједини медији, ширењем лажних или недовољно провјерених вијести, значајно подизали тензију и отежавали ситуацију", истичу у саопштењу.

"Између осталог, шириле су се и дезинформације да су поједини дјелови безбједносног сектора у ланцу команде отказали послушност, затим да је повријеђена трудница итд., а што је све касније демантовано као неистинито", наводе Секуловић и Брђанин. 

Позивају медије да контактирају њихове службе увек кад се ради о осетљивим ситуацијама, како би, наводе, заједно допринели објективном информисању и јавном интересу. 

"Ничији живот није вриједнији од другог и ми смо све напоре уложили да то покажемо и ових дана, уважавајући различита људска права грађана, али и штитећи дигнитет професије, уставно и секуларно устројство државе. Имамо једну државу, сви треба да је чувамо и будемо на истој страни и да покажемо толеранцију, а МУП и Управа полиције ће наставити да раде у складу са својим овлашћењима и законом", закључују Секуловић и Брђанин. 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво