Читај ми!

Сузавац на концерту Горана Бреговића у Албанији

Полиција је у албанском граду Корча ухапсила осам особа осумњичених да су умешани у бацање сузавца на концерту Горана Бреговића у том граду. Покренут је кривични поступак против младића из Тиране, одраније познатог полицији, који је бацио сузавац. Због истог случаја покренут је и поступак против Ф. К. из села Лушње.

Концерт Горана Бреговића у Корчи је одржан пред неколико хиљада гледалаца, уз строге мере безбедности – ангажовано је више од двеста полицајаца.

Полиција у Корчи покренула је кривични поступак против 21-годишњег младића који је бацио сузавац на концерту Горана Бреговића на Бир фесту у том граду.

Како је саопштено, реч је о Р. Л. из Тиране који је одраније познат полицији по производњи и продају наркотика, илегалном кријумчарењу људи и пљачкама, преноси АБЦ Албанија.

Због истог инцидента покренут је и поступак и против Ф. К. (33) из Лушња који је био у друштву Р. Л. и који је пружао отпор.

Додаје се да су на лицу места пронађени докази, као и неексплодирана направа.

Раније данас, полиција је саопштила да је, поред Р. Л., ухапшено још осам особа повезаних с бацањем сузавца на Бреговићевом концерту.

Бреговић је одржао концерт на Бир фесту, упркос бројним захтевима уочи његовог одржавања да се одложи због наводних просрпских ставова музичара, посебно против Косова.

Концерт је одржан уз присуство неколико хиљада гледалаца, уз строге мере безбедности, а на обезбеђењу концерта било је ангажовано више од двеста полицајаца, од којих је већина била око бине, док су остали били распоређени на главним градским улицама. 

Најава Бреговићевог наступа изазвала је талас негативних написа у медијима и онлајн петицију у којој се Бреговић оптужује као, како се наводи, "инспиратор геноцида на Косову".

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво