Читај ми!

Oптужбе на релацији Кривокапић - ДФ, ко је "лажов", а ко у служби режима

Интервју црногорског премијера Здравка Кривокапића био је повод за нове оптужбе на релацији Демократски фронт-Кабинет председника Владе Црне Горе. ДФ позвао је Кривокапића да изнесе ко су посланици из тог савеза за које тврди да су преговарали са ДПС-ом Мила Ђукановића и оптужили га да "лаже". Кривокапић одговара да је ДФ политички симбол у служби очувања режима.

Демократски фронт (ДФ) позвао је премијера Здравка Кривокапића да јавно изнесе који су то посланици или неко из тог политичког савеза, који су, како он тврди, преговарали са Демократском партијом социјалиста (ДПС), преноси РТЦГ.

"ДФ је симбол отпора ДПС-у. Ми смо ти који су водили антирежимску борбу док је он посматрао из удобне режимске фотеље, а сад злоупотребљава победу од 30. августа, не одвајајући се од Мила Ђукановића. Нас оптужује за сарадњу са ДПС-ом, а он то чини свакодневно", наводи се у саопштењу ДФ-а, објављеном на Фејсбуку.

Додали су да се име покојног митрополита црногорско-приморског Амфилохија све чешће злоупотребљава у "дневнополитикантске сврхе", па су, како наводе у обавези да саопште ово.

"Дан пре предаје посланичке листе на изборима 2020. године, Гојко Перовић је саопштио Андрији Мандићу да ће повући Здравка Кривокапића са посланичке листе уколико му не омогућимо да се промени првобитно постигнути договор и Кривокапић са још неколико својих посланичких кандидата формира посебну групу грађана на заједничкој изборној листи, како би након избора имали могућност формирања посебног посланичког клуба. Перовић је добио јасан одговор да на то не пристајемо и очигледно је он покренуо операцију 'повлачења'. То је онај тренутак о коме говори Кривокапић, не појашњавајући како је до тога дошло. Након тога су Милан Кнежевић и Марко Милачић пошли код митрополита Амфилохија како би зауставили тај Перовићев наум и објаснили какав смо ми то договор постигли и ко жели на овако недозвољен начин да га мења", пише у реаговању.

Том приликом, како наводе из ДФ-а, Кнежевић и Милачић су замолили Амфилохија да позове Кривокапића и затражи од њега да остане на посланичкој листи.

"Ми бисмо, да смо као Здравко Кривокапић, могли сада рећи шта нам је том приликом митрополит рекао о овом накнадном мењању постигнутог договора од стране Гојка Перовића, али нећемо то да радимо. На лажи се може одговорити једино чињеницама. У том правцу је и ово наше појашњење, као што је и оно о билбордима захвалности. Оно што смо казали је једина истина. Уосталом, влада Здравка Кривокапића и његови најближи сарадници заиста држе одређени темпо, а то је континуитет лажи и измишљотина", закључили су из тог политичког блока.

Кривокапић: ДФ политички симбол у служби очувања режима

Оптуживати црногорског премијера Здравка Кривокапића да сарађује са Милом Ђукановићем и ДПС-ом је само скретање с теме ко је из Демократског фронта и колико сарађивао са ДПС-ом и Милом Ђукановићем и ко данас договара са њим рушење прве демократске владе, саопштили су данас из Кабинета председника Владе.

Из Кабинета премијера су, у реаговању на саопштење ДФ-а, навели да Кривокапић са Ђукановицем сарађује јер мора, и то, како истичу, под светлима рефлектора.

"Због чега ДФ сарађује са ДПС-ом и Ђукановићем, далеко од очију јавности, то је питање на које грађани Црне Горе имају право да чују одговор. Но одговор на то питање могао би да кошта ДФ у политичкој подршци, јер неће бити лако слушати ко је и како и за коју цену омогућио Ђукановићу да Црном Гором управља као са својим феудом", пише у саопштењу.
Додају да су однос ДФ-а са митрополитoм Амфилохијем и однос митрополита са премијером Кривокапићем познати грађанима Црне Горе.

"Детаље тих односа не би требало саопштавати, не због ДФ-а, који није бирао речи ни за митрополита, већ због успомене на човека без кога се Црна Гора не би избавила из политичког ропства", наводи се у реаговању Кабинета председника Владе.

Истичу да је победу над ДПС-ом предводио актуелни премијер, а не лидери ДФ-а.

"Победу над ДПС након тридесет година извојевао је народ Црне Горе, који је био највећа жртва владавине ДПС-а, а ту победу је предводио актуелни премијер Црне Горе и не нико од лидера ДФ. Јасно је онда и ко је гајио отпор према режиму и ко је рекао доста 30. августа прошле године. ДФ, нажалост, јесте симбол, али не отпора, него политичког деловања у служби очувања режима. Да је другачије режим ДПС-а не би трајао тако дуго", закључују из Кабинета Кривокапића.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво