Читај ми!

Српски ватрогасци стигли у помоћ грчким колегама, на Евију слетела и Хеликоптерска јединица (ФОТО)

Грчким колегама на острву Евија придружило се и 37 српских ватрогасаца-спасилаца и Хеликоптерска јединца Министарства унутрашњих послова која из ваздуха помаже у гашењу великих шумских пожара, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Српски ватрогасци-спасиоци, у сарадњи са Цивилном заштитом Грчке, били су током дана ангажовани на пресецању шумског пожара на северном делу Евије, у селу Авгари.

У акцији је учествовало 35 припадника Сектора за ванредне ситуације са три ауто-цистерне и 10 теренских возила.

На острво Евија слетела је и Хеликоптерска јединца Министарства унутрашњих послова, која ће се од уторка са четрнаест припадника и три хеликоптера - два "бел 212" и "Х-145", укључити у савладавање ватрене стихије.

Министарство унутрашњих послова у Грчку је упутило и медицински тим Одељења за здравље запослених и безбедност на раду са три лекара, медицинским техничарем и санитетским возилом.

"Ватрогасци-спасиоци и припадници Хеликоптерске јединице, након ангажовања у гашењу пожара у Србији и Северној Македонији, по наређењу председника Србије Александра Вучића дошли су на Евију како би братском грчком народу помогли да се избори са ватреном стихијом", наведено је у саопштењу Министарства унутрашњих послова.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво