Читај ми!

Црна Гора уводи потврду о вакцинацији, да ли се мењају услови за улазак туриста

Црна Гора ће добити националну дигиталну ковид потврду која треба да буде у употреби од петка, 30. јула. Маја Лијешевић, директорка Туристичке организације Будва, каже за РТС да то не мења услове за туристе и да држављани Србије у Црну Гору могу и даље улазити само са личном картом.

Маја Лијешевић је, говорећи у Београдској хроници, рекла да последњих дана симболично расте број позитивних у Црној Гори.

Број новозаражених је у стабилним границама, па је Црна Гора и даље на листи земаља зелене зоне, додаје директорка ТО Будва.

Када је реч о најави да ће од петка у Црној Гори бити уведена национална дигитална ковид потврда, Маја Лијешевић је рекла да она "не оптерећује" грађане из целог региона, укључујући и држављане Србије.

Они могу у Црну Гору да уђу само са личном картом, без пи-си-ар теста, потврде о вакцинацији, антигенског теста.

Лијешевићева подсећа да је од прошлог петка у Црној Гори забрањен рад дискотека и ноћних клубова, док је дозвољена музика на отвореном – у баштама кафића, ресторана, хотела.

"Мера се односи само на дискотеке и ноћне клубове, важи до 2. августа и биће на снази до петка, очекујемо да од петка буде либерализована, очекујемо да се врате и дискотеке и ноћни клубови", истакла је директорка ТО Будва.

Додала је да нема никаквих ограничења за госте у хотелима који нису вакцинисани.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара