Читај ми!

У Будви склопљено прво истополно партнерство

У Општини Будва закључено је прво животно партнерство особа истог пола.

Реч је о двема младим женама, које су пореклом са Балкана, а живе и раде у иностранству, пишу Вијести.

"Оне су се обратиле Секретаријату за локалну самоуправу одмах по ступању на снагу Закона о животном партнерству лица истог пола, 15. 7. 2021. године. Наравно, ми смо као општина предузели све неопходне поступке како би се овај закон и сви подзаконски акти у вези са истим могли несметано примјењивати", рекла је Вијестима секретарка за локалну самоуправу Милијана Вукотић Јелушић.

Додала је да је Општина обезбедила регистар партнерстава, прописани извод из регистра који се уручује партнерима одмах по закључивању партнерства, као и присуство одборника у складу са поменутим Законом.

"У току саме церемоније, која је уприличена у згради Општине Будва, партнерима су предочена права и обавезе у складу са Законом, а ријечима Душка Радовића о љубави и заједничком животу је објашњено и оно што није обухваћено законом. Радује нас да смо били у прилици да први примјенимо Закон о животном партнерству и желимо срећу и пуно љубави партнеркама у заједничком животу", казала је Милијана Вукотић Јелушић.

Скупштина Црне Горе је у јулу 2020. године усвојила Закон о животном партнерству, а ступио је на снагу 15. јула ове године.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се