Читај ми!

Поплаве у Славонији, под водом куће, подруми, аутомобили

Јака киша која је јуче увече пала на подручју града Жупање у Хрватској направила је велике проблеме житељима тог вуковарско-сремског града јер је вода продрла у поједине породичне куће, али и поплавила делове градских улица.

Готово цео град је поплављен. Бројна дворишта су под водом. Више аутомобила остало је у бујици. На терену су све расположиве снаге ЈВП-а Жупања и комуналног предузећа Комуналац, које покушавају да испумпају воду из кућа.

Начелник Стожера цивилне заштите Града Жупање Младен Доган за хрватски радио Жупања је рекао како проблема има у свим деловима града, али и у суседним Бошњацима.

Јака киша почела је да пада око 18 сати, а пљусак је био толико јак да одводи нису успели да приме тако велику количину воде, која је у врло кратком времену пала на неким местима и до 144 литра по квадратном метру.

У местима Сеона, Зољан, Мартин, Доња Мотичина – у понедељак после подне поплављени су подруми, али и неке куће. Санација штета настављена је и јутрос.

Велике поплаве и на нашичком подручју

Стање на нашичком подручју, где је невреме праћено обилном кишом јуче после подне проузроковало поплаве, тренутно је добро и вода се повлачи, рекли су представници жупанијскога одреда цивилне заштите, локалне самоуправе и хрватских вода.

Начелник жупанијског стожера и дожупан Мато Лукић након обиласка терена изјавио је новинарима како је стање на нашичком подручју за сада добро, вода се повлачи па се надају да ће бити све у реду.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво