Читај ми!

Обележено 29 година од страдања 69 српских цивила и војника у селима код Братунца и Сребренице

Обелеежено је 29 година од страдања 69 српских цивила и војника у сребреничким селима Сасе и Залазје и братуначким селима Биљача и Загони, које су на Петровдан 1992. године убили припадници тзв. Армије БиХ.

Положено је цвеће код спомен-обележја на гробљу у Братунцу и стратиштима у Биљачи и Сасама, а код споменика и костурнице на Залазју служен је парастос за Србе убијене на данашњи дан 1992. године, као и за све остале српске војнике и цивиле из ове општине погинуле у одбрамбено-отаџбинском рату, али и жртве овог села које су убиле усташе други дан Тројичиндана 1943. године.

Српски представници напомињу да не верују Трибуналу у Хагу, али ни Суду БиХ који, сматрају, правду дели селективно.

"Зато овдје данас нема свјетских моћника, њихових амбасадора никад у Подрињу се нису поклонили жртвама који су изгубили своје животе, многи цивили, жене, деца, на мучки начин су убијени на свом прагу", истакао је Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске.

"Насер Орић је крволок и убица, како је у једном случају доказ валидан а у другом није, како то да кад се ради ревизија за Бошњаке и Хрвате буду ослобођени, а кад је ревизија за Србе, онда буду осуђени", поручио је Александар Вулин, изасланик председника Републике Србије.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво