Читај ми!

Додик: Посета руководства Србије важан тренутак за Српску

Чињеница да је на највишем нивоу, што иначе није пракса, руководство Србије на челу са председником Александром Вучићем, председницом Владе Аном Брнабић, председником парламента Ивицом Дачићем, дошло у Бањалуку, је веома важан тренутак за Републику Српску, рекао је српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Додик је за РТРС истакао да је то био изузетно успешан дан где су се на састанцима операционално разрешили сва питања.

Додик је захвалио Србији јер води рачуна о Српској, чему посебно доприноси Вучић као председник Србије, који подржава бројне пројекте подршке локалним заједницама, али и велике пројекте попут изградње хидроелектрана на Дрини, аеродрома у Требињу, ауто-пута који ће спојити Бањалуку и Београд и слично. 

"Један од важнијих пројеката је и изградња гасовода који ће се конектовати на мрежу гасовода Србије, негде код Бијељине. Планирамо да уз ауто-пут отворимо и коридор са гасним цевима који треба да иде према Бијељини, Добоју, Бањалуци и то да се рашире у Српској", рекао је Додик.

Према његовим речима када је реч о аеродрому у Требињу, дефинисано је да Србија учествује са 70-75 одсто, а остало Српска. 

"Сигуран сам да ће аеродром бити изграђен. О томе се већ дуго прича, али никада нисмо имали квалитетне инвеститоре. Сада је дошло до тога да се Србија појавила", рекао је Додик.

Додао је да је још једна важна инвестиција изградња три електране у систему Бук Бијела на Дрини код Фоче.

"Планирано је да се нађемо  око 20. маја и озваничимо почетак радова. На то се чекало 45 година. Наредних неколико година око Фоче ће бити највећа градилишта", истакао је Додик.

Када је реч о Бањалуци, Додик је рекао да је Србија учествовала у многим пројектима.

Српски члан Председништва БиХ је истакао да је са председником Србије разговарао и о помоћи неколико локалних заједница у Српској, где су на првом месту Костајница и Козарска Дубица, затим Невесиње, као и Дрвар.

Додик је навео да је Србија имала интерес да помогне и општину у Федерацији БиХ са већинским бошњачким становништвом, али да са друге стране није показан интерес за такву сарадњу.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво