Читај ми!

Нова потрага за Кашћеланом и припадницима кавачког клана

Црногорска полиција покренула је потрагу за шесторицом наводних припадника кавачког клана, свега неколико сати пошто је судија подгоричког Вишег суда одбио је предлог тужилаштва да буду задржани у притвору. У међувремену, одлука судије Мирослава Башовића је преиначена.

Веће подгоричког Вишег суда преиначило је вечерас ранију одлуку и одлучило да Слободана Кашћелана и остале наводне припаднике кавачког клана врати у притвор, јављају подговричке Вијести.

Промена одлуке уследила је свега неколико сати пошто су шесторица наводних припадника ове криминалне групе пуштени из притвора.

У току је акција хапшења ових шест особа.

Раније данас, зграда Вишег суда данас је била под полицијском опсадом, пошто су Кашћелан и екипа доведени на саслушање.

У акцији Сектора за борбу против криминала и Специјалног државног тужилаштва, пре три дана ухапшени су Кашћелан (58), његов телохранитељ Владимир Вучковић (46) из Херцег Новог, Которани Милош Радоњић (35), Крсто Марош (43) и Зоран Кажић (46), као и Подгоричанин Дарко Прелевић (31) настањен у Пљевљима.

Они су осумњичени да су, као дeо криминалне групу коју су наводно формирали Которани Слободан Кашћелан, Радоје Звицер (39), Никшићанин Радоје Живковић (35) звани Жути и Подгоричанин Милан Вујотић (39), криви за убиство Подгоричанина и још један покушај убиства.

Због стварања криминалне организације, убиства у саучесништву и покушаја убиства, полиција је поднела кривичне пријаве и против наводних чланова тог клана који су у бекству - Звицера, Живковића, Вујотића, Срђе Јуришевића (39) који је такође Кашћеланов тјелохранитељ, Которана Драгана Кнежевића (40) и Милана Кнежевића (39), Подгоричанина Александра Драгићевића (35) и Здравка Перуновића (45) из Никшића, који је одраније у спушком затвору.

Помоћник директора Управе полиције и руководилац Сектора за борбу против криминала (СБПК) Дејан Кнежевић, јуче је на конференцији за медије казао да су за одбеглима расписане националне потернице и најавио да ће ускоро бити расписана међународна потерница.

недеља, 28. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво