Читај ми!

Словеначком министру хрватска полиција није дозволила прелазак границе

Хрватска полиција није дозволила словеначком министру унутрашњих послова Алешу Хојсу и његовој мајци да у понедељак поподне пређу границу. Наиме, како нису испуњавали услове за улазак у земљу, морали су да се окрену на граници и врате у Словенију.

Портал 24ur послао је питање хрватској полицији тражећи разлоге одбијања, али је гранична полиција у свом одговору навела да Словенија није најавила долазак ниједног свог министра.

Министар Хојс рекао је словеначким медијима да није прекршио ниједан пропис, већ је само хтео да провери са мајком да ли хрватска полиција ради свој посао.

Словеначким и хрватским држављанима дозвољено је да прелазе границу у изузетним случајевима, попут доласка и одласка са посла, помагања људима којима је потребна нега и слично, преноси хрватски портал Вечерњи.

Словеначким држављанима у изузетним случајевима дозвољен улазак у Хрватску без пи-си-ар теста. Како нису имали негативан тест, нису могли да уђу у Хрватску.

Словеначки министар Хојс је касније рекао  да га хрватска гранична полиција није спречила да уђе у Хрватску, али како није имао тест, добио је прилику да уђе у земљу и буде у карантину или да се окрене, што је и учинио.

Хојс је на гранични прелаз стигао са мајком, али полиција је тврдила да не испуњава прописане услове за прелазак границе. Разлог доласка министра и његове мајке била је некретнина у власништву Хојсове мајке.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво