Читај ми!

Социјалдемократе победиле на бечким изборима

Социјалемократска партија Аустрије, као што се и очекивало, победила је на данашњим градским и општинским изборима у Бечу, показују излазне анкете објављене по затварању изборних места.

Према излазним анкетама, СПО би требало да освоји 42 одсто гласова, што је за два одсто више него пре пет година.

На другом месту је Народна партија Аустрије, која је освојила 18,5 одсто гласова и тиме удвостручила своје резултат од пре пет година.

Странка Зелених "пала" је на треће место са 14 одсто гласова.

Драматичан пад претрпела је Слободарска партија Аустрије, која је 2015. освојила 30 одсто гласова, а сада свега око 10 одсто.

У бечкој скупштини биће још Неос који тренутно има приближан број гласова као и Слободарска партија.

Тим Штрахе, некадашњег лидера ФПО Хајнца Kристијана Штрахеа, који је морао поднети оставке на све политичке функције због афере "Ибица", бори се за прелазак цензуса, јер се рачуна да би могла освојити између 3,5 и 5,5 одсто гласова.

"Странка пива", као што се очекивало неће ући у скупштину Беча пошто може рачунати на свега 2,5 одсто гласова, ипак много више него што су добиле све остале мање партије које су се кандидовале на овим изборима.

Kоначни резултати ових избора биће познати тек идуће недеље, пошто је скоро 40 одсто гласача искористио прилику да гласа путем поште, а ти гласови се пребројавају тек од понедељка.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво