Читај ми!

Ковач: Зелена граница ка Хрватској успешно затворена

Зелена граница према Хрватској је успешно затворена и до сада није било инцидената, рекао је портпарол Владе Мађарске Золтан Ковач.

Ковач је на конференцији за новинаре у Нађкањижи, у близини границе са Хрватском, рекао да ће мере затварања природних граница према околним земљама остати на снази док то буде потребно, јавља дописник РТС-а.

"Пратимо стање на границама и спремни смо да реагујемо", рекао је Ковач.

Главни саветник мађарског премијера за безбедност Ђерђ Баконди изнео је најсвежије податке о илегалним миграцијама. У протекла 24 сата преко српско-мађарске границе 41 мигрант је илегално покушао да уђе у Мађарску.

На мађарско-хрватској и мађарско-словеначкој граници протеклог дана није забележен ниједан покушај илегалног преласка, нити су предати захтеви за азил у транзитним зонама на границама.

Ове године у Мађарској је регистровано 390.685 миграната, 520 се налази у прихватним камповима, а има их 758 којима се у Мађарској суди због илегалног преласка српско-мађарске границе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се