Читај ми!

Подгорица, хапшења, шок-бомбе и сузавац, протести прекинути до недеље

Јаке полицијске снаге у Подгорици спречиле демонстранте да пробију полицијски кордон испред Скупштине Црне Горе. Међу повређнима посланик Небојша Медојевић и потпредседник Скупштине Бранко Радуловић. Поломљени излози у главној подгоричкој улици. Центар Подгорице блокиран, јавља РТЦГ.

Присталице Демократског фронта покушале су вечерас да пробију полицијски кордон у близини Скупштине Црне Горе у центру Подгорице, након чега је полиција бацила сузавац и потиснула демонстрате даље од државних институција, преноси Бета.

Посланик Небојша Медојевић и потпредседник Скупштине Бранко Радуловић лакше су поврђени у сукобу полицајаца и демонстраната, након чега је полиција бацила сузавац и две шок-бомбе на окупљене грађане, преносе Вијести.  

У ужем центру Подгорице, око зграда Скупштине, Владе и Тужилаштва, налазе се јаке полицијске снаге, а цело то подручје је блокирано како учесници протеста не би могли да приђу институцијама.

Поједини излози у главној градској улици су разбијени.

Учесници протеста окончали су шетњу испред седишта Нове српске демократије, која је чланица ДФ-а, а један од челника тог савеза Бранко Радуловић позвао је грађане да се и сутра окупе у центру Подгорице.

Полиција је уочи протеста ухапсила више особа, које су кренуле ка Скупштини Црне Горе како би се придружили Демократском фронту у протестној шетњи. Међу ухапшенима су припадници "Покрета за неутралност" и покрета "Отпор диктаторском режиму", пренели су подгорички медији.

Црногорска полиција разбила је рано јутрос протест ДФ-а, чији су учесници током претходних 20 дана, захтевали оставку владе Мила Ђукановића.

Ухапшено је 11 особа, међу којима су два посланика Фронта, два одборника тог опозиционог савеза и новинари подгоричког листа Дан и портала ИН4С.

Они су покушали да спрече полицију да уклони бину и шаторе с главног градског булевара испред скупштине. Током акције полиције лакше је повређено шест полицајаца.

Акцију полиције осудиле су све опозиционе партије у земљи и Митрополија црногорско-приморска Српске православне цркве (СПЦ). 

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара