Читај ми!

ОНА прети македонском становништву и политичарима

Ослободилачка народна армија саопштила да ће у наредном периоду организовати нападе на територије на којима живи "славомакедонско" становништво, а мета ће бити и македонски премијер Никола Груевски и други политичари, као и "издајници" међу Албанцима, преносе македонски медији.

У саопштењу које је потписао "Командант Куштрими", ОНА је преузела одговорност за испаљивање три гранате на луксузни стамбени комплекс Соравија у насељу Водно у Скопљу 29. септембра, а тај напад, како је наведено, био је усмерен против "издајника албанског народа" инспектора Арифа Асанија, преноси Бета.

Македонски МУП је раније саопштио да су у гранатирању зграде у комплексу Соравија коришћене гранате од 40 милиметара, истог калибра који је испаљен и у нападу на зграду Владе Македоније у априлу, као и да ће озбиљно бити разматране претње ОНА.

У саопштењу се још наводи да су "јединице ОНА способне за реализацију задатака у сваком граду у Македонији", а од македонских власти се захтева да ослободе све ухапшене у "политички монтираним процесима од 2003. године до последњег трагичног догађаја у Дивљем насељу у Куманову".

Милитантна радикална организација албанских националиста у Македонији ОНА званично је распуштена после македонско-албанских сукоба 2001. године, али је одговорност за неколико оружаних инцидената 2015. приписана припадницима те групе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво