Читај ми!

Мађарска жица дуж границе са Хрватском

Очекује се да до краја недеље буде постављена двострука ограда дуж целе копнене границе Мађарске са Хрватском, сазнаје "Јутарњи лист". Ограда висока више од три и по метра већ је постављена, а сада се постављају и колутови, тзв. жилет жице.

Код граничног прелаза Барањско Петрово Село-Беременд постављају се жичани колутови, а слично је и уз границу у Подравини, у општини Гола и код Ботова пише загребачки Јутарњи лист.

Мађарски војници већ две недеље ужурбано раде на подизању бедема између две земље, а према информацијама које долазе из Мађарске, комплетан посао могао би бити завршен до недеље.

Барањско Петрово Село као службени и Ботово као илегални, прелази су преко којих је током две недеље ушла већина од готово 100.000 избеглица у Мађарску.

Јутарњи је незванично сазнао да су потпуно затварање границе и завршетак градње ограде планирани за крај ове седмице, а вероватно за недељу, након чега ће избеглице у Мађарску моћи да уђу само преко службених прелаза.

До петка у девет часова у Хрватску је ушло 97.367 избјеглица и миграната, а у прихватном центру у Опатовцу у том их је тренутку било мало мање од 2.000.

Министар унутрашњих послова Ранко Остојић рекао је да је у Хрватској, кад је реч о мигрантима, тек њих 12 у Јежеву. Остојић је поновио како је "Хрватска одлучила да су врата отворена на подручју Бапске и Товарника".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво