Читај ми!

Милановић: Меркелова са Грцима мора да разговара о Шенгену

Хрватски премијер Зоран Милановић изјавио је за Би-Би-Си да се нада да ће Немачка пронаћи решење за избегличку кризу, будући да је та земља под највећим теретом.

Зоран Милановић је рекао да ће немачка канцеларка Ангела Меркел морати да одржи нови круг преговора са грчком владом у вези са правилима Шенгена, да би пронашла решење за избегличку кризу, преноси Танјуг.

"Оно што ми даје наду је чињеница да је Немачка под највећим утицајем кризе па ће пронаћи решење, али то ће Ангелу Меркел коштати не само новца, него и новог круга преговора са владом у Атини", наводи Милановић, преноси Хина.

Милановић каже да треба да се суочимо са тиме да једна земља намерно не поштује шенгенска правила.

"Уз мало добро воље правила би без проблема могла да се поштују без насиља, без прибегавања нехуманим потезима, и то би створило пуно бољу слику од бодљикаве жице постављене на делу мађарске границе", напомиње Милановић.

Када је реч о мађарском постављању жице на граници са Хрватском, хрватски премијер каже да то нема смисла јер се граница не може затворити.

"На отвореном терену људи једноставно ходају и не можете учинити ништа осим пуцати на њих. Углавном је управо таква ситуација између Хрватске и Мађарске", додаје Милановић.

Ако Мађарска жели да постави још бодљикаве жице на граници, додаје Милановић, може то и уради јер их он неће их заустављати.

Хрватски премијер указује да ће мигранти наћи начин да пређу преко границе, додајући да проблем треба решити у корену, а то је Турска.

"Турска се потпуно легитимно покушава решити низа људи. Два милиона - то је пуно. Требао је раније да приступимо Турској с новцем и поштовањем, али нисмо. Можда још није прекасно. Али Грчка је прва шенегенска земља, а њу уопште није брига", закључује Милановић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво