Читај ми!

Хрватска распоређује полицију према Црној Гори

Више од 150 специјалаца распоређено је у базу Плат код Дубровника, пише портал Dubrovnik.net. Њихов долазак, медији су повезали са могућом променом избегличке руте, преко Црне Горе до Хрватске. Премијер Хрватске Зоран Милановић демантовао наводе да се ту спрема прихватни центар за избеглице. Хрватска полиција још без коментара.

Кроз Дубровник је прошло двадесетак комбија са укупно 160 специјалаца, који су одмах смештени у базу Плат, а њихов долазак се повезује с физичком одбраном границе на југу, јавља портал Index.hr.

Хрватски премијер Зоран Милановић демантовао је гласине да се у Плочама припрема прихватни центар за избеглице и додао да је полција ту "за сваки случај".

"Моје колеге су јуче контактирале црногорску страну. Они знају који су њихови интереси и овде неће доводити људе. Ту је полиција за сваки случај, али ова граница неће бити пропусна. Ту неће моћи да се прође, већ на север, али и тамо на начин, како наши грађани неће имати потешкоћа", навео је Милановић.

Милановић је додао да ће све то функционисати "док Немачка не каже доста, не нама, него Грчкој и Турској".

Раније је портал Dubrovnik.net јавио да су хрватске власти су, наводно, почеле да спремају напуштену касарну у Плочама, где би могле да буду смештене полицијске снаге које ће контролисати прихват новог таласа избеглица.

Dubrovnik.net је објавио да је од људи испражњена и касарна у Плочама и да се чисти и у њу се уносе лежајеви.

Вест о доласку хрватских специјалаца уследила је неколико сати пошто је црногорска министарка за рад Зорица Ковачевић рекла да је та држава, за прихват избеглица, спремила око 1.000 шатора, двадесетак ауто-превозника и 600 људи.

"Први камп би требало да никне у месту Кренза, у близини прелаза Божај. Спремамо се за прихват до 2.000 људи", додала је Ковачевићева.

Такође према незваничним информацијама, неколико хиљада избеглица тренутно се налази у Албанији, и њихова намера је да преко Црне Горе и Хрватске дођу до развијенијих европских земаља, у првом реду Немачке.

Последњих дана било је доста полемике о томе да ли је јужна граница нова рута преко које ће избеглице улазити у Хрватску, а власти су неколико пута поновиле да избеглице неће бити пуштене.

МУП је саопштио да подаци о распоређивању полиције у околини Дубровника нису доступни јавности.

"У складу са Упутством о начину дневног распоређивања полицијских службеника и вођењу регистра службених послова, подаци о распоређивању полицијских службеника нису јавно објављиви подаци, пa из наведеног разлога не можемо да одговоримо на ваша питања", речено је Индексу у хрватској полицији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво