Читај ми!

Милановић: Границе нећемо ограђивати жицама

Хрватски премијер Зоран Милановић посетио је прихватни центар за избеглице у Опатовцу, одакле је поручио да ће Хрватска и даље остати отворена за пријем избеглих особа и да границе неће ограђивати жицама и препрекама.

Хрватски премијер Зоран Милановић подсетио је да Хрватска није у шенгену, уз оцену да се у збрињавању и бризи о избеглим особама понаша као да јесте, преноси Танјуг

Говорећи о могућности ангажмана полиције да осигурава границу од уласка миграната, Милановић је у Опатовцу потврдио да Хрватска нема довољан број припадника полиције за тај посао, а да војска није обучена да то чини и да једино преостаје ангажман резервних снага, што значи дизање људи с радних места, пренела је Хина.

"Је ли то решење, је ли то хрватски одговор на кризу? Не, хрватски одговор на кризу је ово што сада радимо. Гледаћу, док год радим овај посао, хрватски интерес и у шенгену и у ономе што шенген значи за нас, уређен систем у којем се штите хрватски интереси", нагласио је Милановић.

Током свечаности поводом Дана полиције премијер, у чијој пратњи је био и министар унутрашњих послова Ранко Остојић, уручио је захвалнице тринаесторици полицајаца, међу којима су били и Немац и Словенац.

Од почетка избегличке кризе до данас у Хрватску је ушло више од 84.800 људи, објавило је Министраство унутрашњих послова.

Током јучерашњег дана преко граничних прелаза Товарник и Бапска ушло је више од 5.800 миграната, који су превожени даље према Мађарској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се