Читај ми!

Тузлански радници "сахранили" пропала предузећа

Чланови Синдиката солидарности Тузланског кантона поставили су у непосредној близини кантоналне владе "смртовнице" за пропала и уништена предузећа, указујући на привредни криминал и лоше стање у привреди.

Осамнаест фирми на смртовницама су само део фирми уништених на подручју Тузланског кантона, рекао је новинарима председник Синдиката Сакиб Копић, преноси Бета.

Сарајевски медији преносе да ни премијер ни било ко од министара не жели да се обрати члановима синдиката који су у шаторима код зграде владе Тузланског кантона.

Међу фирмама на "смртовницама" су "Полихем", Хотел "Тузла", "Борац Бановићи", "Графопак", "Дита", "Ливница", "Рудар инвест", "Коко џада", "Кока продукт", "Аида", и друге.

"Ми смо поставили ово 'гробље' како бисмо упознали јавност шта се све ради у Тузланском кантону. Све је уништено, наша деца се немају где запослити", истакао је Копић.

Најављено је да ће се обесправљени радници обратити високом представнику у БиХ Валентину Инцку, и Високом судском и тужилачком савету БиХ.

Од њих ће тражити смењивање судије Општинског суда Тузла Биљане Новак, која, како кажу, доноси пресуде против радника Хотела "Тузла".

Радници окупљени око Синдиката солидарности траже и дозволу предузећу Тузла-кварц за експлоатацију песка, стручни надзор над опасним материјама у "Полиохему", те увезивања радног стажа радницима Полихема и конфекције Борац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се