Читај ми!

Грчка, обалска стража спасила 1.429 избеглица

Укупно 1.429 избеглица спасено је у 58 операција потраге у источном делу Егејског мора током последња три дана, саопштила је грчка обалска стража.

Инциденти са избеглицама догодили су се у близини острва Лезбос, Иос, Самос, Агатонизи, Кос, Сими и Родос, преноси Танјуг.

Грчка обалска стража и даље претражује област око острва Фармакониси у Егејском мору након што се дрвени брод са мигрантима и избеглицама преврнуо у недељу, када су се утопиле 34 особе, укључујући петнаесторо деце.

Ронилачке екипе претражује област око острва које се налази у близини турске обале, а грчки министар поморства Христос Зоис отпутовао је на острво како би се информисао о акцији.

Брод је потонуо у недељу услед јаких ветрова и немирног мора. Обалска стража је спасила 68 особа из мора, док је 30 успело да доплива до Фармаконисија.

Од почетка ове године до Грчке је стигло више од 250.000 избеглица. Већина њих је дошла несолидним чамцима са турске обале до егејских грчких острва. Око половине оних који су тако допутовали обрели су се на Лезбосу.

Готово нико од избеглица није изразио жељу да остане у Грчкој коју потресају финансијски проблеми.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво