Читај ми!

Епископ Јоаникије: СПЦ ће одолети прогону у Црној Гори

Епископ будимљанско-никшићки Јоаникије позвао је вернике да буду сложни и јединствени, поручивши да ће Српска православна црква одолети актуелном прогону у Црној Гори уколико се сви буду држали истинске и праве вере.

"Ово су искушења која ће проћи и не треба им придавати велики значај, али исто тако не треба ни потценити зло које прожима срца појединих људи. Оно може да произведе ново зло и нове несреће", рекао је епископ Јоаникије, а пренела је Радио-телевизија Црне Горе.

Eписком Јоаникије је рекао да ће црква одолети као и у свим ранијим времанима, уколико се људи буду држали истинске и праве вере, преноси Танјуг.

Епископ је нагласио да народ највише страда када у њега уђу раздор и раскол и "када се распопи разиђу по народу да донесу несрећу, гатку, заблуду, раздор, братске погибије и народне несреће".

Поручио је да би власт у Црној Гори требало да се "призове памети", како не би "произвели нову несрећу у нашем народу".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво