Мектић демантује да у БиХ постоје кампови за обуку терориста

Министар безбедности у Савету министара БиХ Драган Мектић рекао је да не верује да ће рута миграната бити промењена и да ће се БиХ наћи на путу избеглица. Мектић демантује медијске написе о постојању кампова за обуку терориста у БиХ.

Мектић је у интервјуу који су заједнички реализовале агенције Фена и Синхуа истакао да Савет министара БиХ има спреман акциони план који узима у обзир како безбедносни, тако и хуманитарни аспект избегличке кризе, преноси Танјуг.

Мектић је категорички демантовао медијске написе о постојању кампова за обуку терориста у БиХ.

"У Босни и Херцеговини не постоје терористички кампови у којима би се обучавали екстремисти, да постоје ми бисмо сигурно знали за њих", изјавио је Мектић.

Додао је да постоји мањи број грађана БиХ који су следбеници екстремистичких насилних идеологија, али да је он, као министар, лично задовољан безбедносним стањем у БиХ.

Министар безбедности је потврдио информацију да се око 130 држављана БиХ налазило или се налази на територији Сирије где се углавном боре за снаге Исламске државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво