Читај ми!

Атина не планира владу националног јединства

Портпаролка грчке владе одбацила је спекулације о стварању владе националног јединства у Грчкој и рекла да ће превремени избори "вероватно" бити расписани.

Влада Грчке ослања се на опозиционе посланике пошто је изгубила већину побуном дела посланика владајуће левичарске Сиризе против нових мера штедњи и трећег пакета помоћи у вредности од 85 милијарди евра о чему Атина преговора с међунардоним повериоцима, преноси Бета.

"Биће пронађено решење пошто је земљи потребна снажна влада... (превремени) избори су вероватни, али то не значи да ћемо се данас бавити тиме када ће бити одржани", рекла је портпаролка владе Олга Геровасили.

Истакнути члан Сиризе Панајотис Лафазанис, којег је премијер Алексис Ципрас сменио с места министра енергетике због противљења реформама, позвао је страначке другове да му се придруже у гласању против владе када се у парламенту буде одлучивало о трећем пакету помоћи.

"Лично нећу гласати за нови пакет помоћи који ће наставити уништавање наше земље и угрожавање њеног народа", рекао је Лафазанис.

Министар финансија Еуклид Цакалотос данас се поново састао с преговачима повералаца - Европске комисије, Европске централне банке и Међународног монетарног фонда.

Геровасили је рекла да је влада и даље посвећена завршетку преговора о помоћи до 18. августа и да ће рад на изради нацрта споразума почети ове недеље.

Грчкој 20. августа стиже на наплату рата дуга од преко три милијарде евра Европској централној банци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се