Читај ми!

Црна Гора најпривлачнија дестинација за руске туристе

Туристички центри Црне Горе, први су на листи жеља руских туриста, а за њом следе Француска и Кипар.

На сајту каyak.ru најпопуларнији средоземни град је Тиват, док је за њим Ница, а потом Ларнака, саопштила је компанија "Кајак", преноси Бета.

Црна Гора је постала јединствено туристичко одредиште међу европским земљама где овог лета није опао број туриста из Русије, већ је порастао за 20 одсто, наводе руски медији, позивајући се на представнике "ТУИ Раша".

РИА новости наводе, позивајући се на високог менаџера у тој компанији Веронику Фатину да су се прогнозе о порасту посета Црној Гори потврдиле и да је удео Црне Горе у укупној продаји порастао за три до пет одсто.

"Као прво, то је једина средоземна европска земља за коју Русима нису потребне визе. Као друго, не постоји језичка баријера, дестинација је оријентисанна на руско тржиште", истакла је Фатина.

Главни разлог успеха је, ипак, по њеном мишљењу то што су локални хотелијери веома заинтересовани за долазак гостију из Русије.

Ксенија Марозова из ТУИ Раша рекла је Интерфаксу да се успех Црне Горе објашњава и ниским ценама у односу на остале средоземне земље.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара