Читај ми!

Ухапшен осумњичени за убиство функционера ДУИ

Македонска полиција ухапсила је А.К. (23) из села Велешта крај Струге, због сумње да је убио заменика директора македонске Управе јавних прихода Аргетима Асанија.

Против осумњиченог А. К. Поднета је кривична пријава за убиство Аргетима Асанија и недозвољено поседовање оружја, преноси Бета.

Аргетим Асани, функционер Демократске уније за интеграцију (ДУИ) која је део владајуће коалиције на републичком нивоу са македонском VMRO DPMNE, убијен је јуче око 13.15 сати испред хотела "Дрим" у Струги.

Нападач је у њега, из возила у покрету, испалио 14 метака из пиштоља. Фунционер ДУИ је подлегао ранама на путу према болници.

Након извршеног увиђаја, полиција је извршила претрес у кући осумњиченог за убиство А.К. у чијем су дворишту пронашли "голф" струшке регистрације из кога је пуцано на Асанија. У пртљажнику аутомобила пронађен је пиштољ са рамом без муниције, за који се сумња да је њиме убијен Асани.

Локални медији на албанском језику јавили су да је Аргетим Асани убијен због крвне освете.

Још један члан ДУИ, Џемаил Реџепи убијен је пре два дана у Куманову. Реџепи је бивши командант Шћипоња расформиране Ослободилачке националне армије.

За његово убиство осумњичен је председник Демократске уније за интеграцију у Куманову Бајрам Лимани, који се сам предао полицији.

Медији на албанском језику тада су оценили да је оружани инцидент у Куманову био обрачун између бившег и садашњег руководства ДУИ у том граду, пошто је Реџепи био кандидат за председника кумановског огранка ДУИ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво