Читај ми!

Наставља се арбитража због Пиранског залива

Арбитражни поступак између Словеније и Хрватске у Хагу ће бити настављен. Након јучерашње оставке словеначког члана арбитражног суда Јернеја Секолца и представнице владе Симоне Дреник чији је телефонски разговор објављен у медијима, арбитражни суд дао је Словенији рок од петнаест дана за избор новог члана суда.

Није могуће да се арбитражни поступак прекине, а данашње Дело преноси речи премијера Мира Церара да "влада са комуникацијом владине службенице Симоне Дерник и арбитром Јернејем Секолцем није била упозната", преноси Бета.

"То је било непримерно... Словенија ће увек заговарати независност судства," рекао је Церар.

Синоћни дневник Телевизије Словенија објавио је неколико могућих имена кандидата за место новог арбитра, а међу најозбиљнијим је бивши уставни судија Ернест Петрич, који је раније већ конкурисао за словеначког члана арбитраже.

Арбитража у Хагу је затражила од Словеније ново име како би поступак био настављен, а могући словеначки кандидат Ернест Петрич је за данашње Дело изјавио да "споразум стоји и није га могуће поништити."

Реагујући поред других на аферу бивша премијерка Аленка Братушек у својој изјави тражи оставку министра спољних послова Карла Ерјавеца, док је вођа опозиције Јанез Јанша на друштвеној мрежи објавио да "ако се заиста указује добро решење за Словенију онда у први план морају доћи настојања да се оно очува и заштити, све друго је мање значајно."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво