Читај ми!

Јутарњи лист: Уставни суд укинуо пресуду Санадеру

Уставни суд Хрватске укинуо је правоснажну пресуду којом је бивши хрватски премијер Иво Санадер осуђен на једиствену казну од 10 година затвора у случајевима “Хипо банка” и “МОЛ–Ина”, објавио је портал загребачког "Јутарњег листа".

Позивајући се незваничне информације из два извора, од којих је један из Уставног суда, Јутарњи лист наводи да је седница поводом уставне тужбе некадашњег премијера Хрватске одржана у уторак.

Није познато да ли је та одлука донета једногласно и које ће бити њене конкретне последице, пише загребачки дневник и додаје да је извесно да ће суђење Санадеру у овом предмету бити поновљено.

Прецизира се да усвајање уставне тужбе практично значи да је правоснажна пресуда Санадеру укинута.

Нису познати разлози укидања, односно за која је Санадерова уставна права Уставни суд закључио да су му била прекршена током кривичног поступка.

Против Санадера је у децембру 2011. подигнута оптужница која га је теретила да је за 10 милиона евра мита с председником Управе МОЛ-а Золтом Хернадијем договорио измену деоничарског уговора "Ине" и МОЛ-а по којем је управљачка права у "Ини" предао МОЛ-у.

Ова оптужница је спојена с ранијом за ратно профитерство којом је Санадер био оптужен да је као заменик министра спољних послова током рата 90-их од "Хипо банке" узео провизију од 3,6 милиона куна.

Санадер је за та два кривична дела осуђен на јединствену казну затвора од 10 година и њу је прошле године потврдио Врховни суд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво