Читај ми!

Црна Гора протерала четворицу вехабија

Црногорска полиција протерала је четворицу вехабија – двојица су враћена у Србију, а двојица у Босну и Херцеговину, саопштило је црногорски МУП, јавили су подгорички медији.

Реч је о, како је саопштено, превентивним мерама предузетим на спречавању терористичких напада и регрутовања црногорских држављана за страна ратишта.

Подгорички Дан пише да је у недељу по подне у месту Смоковцу контролисано возило новосадских регистарских ознака, те да су у њему била двојица вехабија из Новог Пазара.

Након претреса возила, они су приведени у подгорички Центар безбедности, где је утврђено да нису имали лична документа, као ни пријављен боравак.

Након задржавања од 48 сати, они су протерани јер полиција више није имала основа за њихово задржавање.

Исто је било са двојицом вехабија из БиХ. Они, како се наводи, такође нису имали пријављен боравак, а након провера у полицији, наређено им је да напусте Црну Гору.

Идентитет протераних вехабија није саопштен, али је дневнику Дан потврђено из МУП-а да су над њима спроведене безбедносне провере, након чега су напустили Црну Гору.

Иначе, према подацима тајне полиције, у Црној Гори се налази најмање 100 до 120 вехабија. Агенција за националну безбедност има податке да вехабије примају знатна финансијска средства преко исламских хуманитарних организација, а као главни центар вехабија у Црној Гори тајна полиција је означила Плав.

Подаци тајних служби показују да су вехабије у Црној Гори подељене у више групација, а најпознатије су „Текфир група” и „Нусретовци”, следбеници Нусрета Имамовића, вође групе вехабија у Босни и Херцеговини, који је познат по изјави да самоубилачки напади нису забрањени, али да их треба користити за изузетне прилике.

Последњих неколико месеци, полиција и војска су пооштриле контроле и мере против страних групација које би могле представљати опасност, пише Дан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара