Читај ми!

Ухапшени па пуштени нападачи на Вучића

Алмир Мердић, Елведин Химзић и Мујо Диздаревић из Тешња, које је СИПА јутрос ухапсила под сумњом да су учествовали у нападу на премијера Александра Вучића 11. јула у Сребреници, пуштени су на слободу, јавља новинска агенција "Патрија", а преноси "Ослобођење".

Мердић је у кратком телефонском разговору за Патрију потврдио да је након петосатног испитивања у Тужилаштву БиХ пуштен на слободу.

"Не знам шта ће се даље десити. Нису ми рекли ништа. Вратили су ми документе. Само су тражили да им кажем шта сам видио тај дан у Сребреници", рекао је Мердић.

СИПА је јутрос у Јелаху код Тешња ухапсила Алмира Мердића, који је, према наводима МУП-а РС, са још неколико особа 11. јула у Поточарима учествовао у нападу на премијера Србије Александра Вучића.

Осим Мердића, из полицијске станице у Јелаху су у возила СИПА пребачене још две ухапшене особе.

Раније су медији, позивајући се на обавештајне изворе, Мердића означили као организатора напада на Вучића, доводећи га у везу са радикалним организацијама у БиХ, ратним командантом Сребренице Насером Орићем али и бошњачким чланом Председништва БиХ Бакиром Изетбеговићем.

Мердић је прошле седмице у интервјуу за агенцију Патрија демантовао било какву повезаност са инцидентом у Поточарима.

Признао је да се у време напада на Вучића налазио неколико метара од премијера, али да се на фотографијама које су медији објавили може видети како није учесник изгреда, већ да инцидент све време снима камером.

МУП РС је у петак, 17. јула, на својој веб-страници објавио фотографије особа из Поточара које су наводно сумњиве и које су учествовале у нападу. На једној од њих је и Мердић са својим колегама из Тешња.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво