Читај ми!

Регрут у Аустрији приклоњен џихадистима?

Један аустријски регрут, пореклом из Босне, налази се под истрагом војно-обавештајне службе Аустрије због сумње да је симпатизер Исламске државе.

На једној фотографији, поводом постављања новог хоџе у аустријској војсци, један војник држи уздигнути кажипрст, што обично користе борци и присталице терористичке Исламске државе, јавља Танјуг.

Војни обавештајци покренули су истрагу поводом фотографије на којој је и командант аустријске војске за Беч Курт Вагнер.

Сумња да би војник могао бити опасни екстремиста није се, како је објашњено, потврдила.

Уздигнути кажипрст, на пример, имали су на фотографијама и терористи из Париза, припадници Исламске државе у Сирији.

Наиме, уздигнути кажипрст је гест којим салафисти показују да су они једини прави муслимани и упозоравају невернике од Алаха.

Међутим овај наводни симбол Ал каиде и Исламске државе користи се и приликом молитве у џамији.

Након што је фотографија са аустријским војницима објављена у турским медијима, и то припадника гарде аустријске војске, покренута је истрага против регрута босанског порекла.

"Можемо да искључимо радикалну позадину. Овај догађај неће имати последице по војника, и од њега не полази никаква опасност", рекао је бригадир Курт Вагнер.

Иначе, у Бечу је већ сваки пети регрут исламске вероисповести, а обавештајна служба војске истражује сваку сумњу у вези са терористичким тенденцијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво