Читај ми!

Велики пожар скоро затворио сплитски аеродром

На подручју Планог, недалеко од Сплита, у поподневним сатима избио је пожар који је у једном тренутку чак и запретио кућама. На терену око 60 ватрогасаца и 20 ватрогасних возила. Захваљујући њиховој присебности и великом труду, избегнуто је затварање сплитске ваздухопловне луке Ресник.

До сада је изгорело више од 20 хектара површине, а на терену је десетак различитих ватрогасних екипа, јавља Далмацијањуз, а преноси Танјуг.

"Доста је захтевна ситуација, успели смо да одбранимо неке куће на подручју Крижњака, а сада се пожар ношен ветром шири по падинама према Рудинама", изјавио је ватрогасни командант Миливој Таслак.

Таслак је рекао да се све одвија северно од железничке пруге, па нису угрожени објекти.

Постојала је у једном тренутку и опасност да се затвори ваздушна лука у Реснику због дима, но срећом брзо су интервенисала четири канадера, фајр бос (ер-трактор) и хеликоптер, па до тога није дошло.

Таслак је истакао да је тешко рећи колико је укупно ватрогасаца на терену, али да их је сигурно шездесетак са двадесетак возила.

"Можемо рећи да се пожар држи под контролом, далеко је наравно од локализовања, али тренутно смо задовољни стањем...", рекао је Таслак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се