Читај ми!

И у региону паклене врућине

На подручују Хрватске, БиХ и Црне Горе данас је издат црвени метеоаларм, што значи да ће на подручју тих држава наредних дана бити веома вруће. Лакше ће се дисати само на подручју Жабљака, Вишеграда, Фоче и Ливна.

У Хрватској је веома топло, а врхунац топлотног таласа се, како је најављено, очекује наредне седмице, јавља Танјуг.

Према прогнозама метеоролога, тек ретко где у средњој и источној Хрватској послеподне и увече постоји мала могућност за краткотрајан пљусак с грмљавином.

Вруће до екстремно вруће биће континуирано у наредних седам до 10 дана, а постоји могућност да локално буде измерена температура и преко 40 степени Целзијуса.

Хрватски метеоролози могуће освежење најављују тек после 26 јула.

До тада, кажу, могли би пасти и температурни рекорди за овај месец, па и генерално.

Хидрометеоролошки завод Републике Српске најавио је да ће три наредна дана са температуром до 40 степени бити најврелија у овој години.

Метеоролози упозоравају да се званичне температуре мере на посебан начин, те да директно на сунцу термометар може да измери и 60 степени, што, наравно, није температура ваздуха.

Завод за хидрометеорологију и сеизмологију Црне Горе најавио је за данас црвени метеоаларм, који ће, како сада ствари стоје, на снази у Подгорици остати све до четвртка.

Лекари у Црној Гори упозоравају да високе температуре утичу на психофизичко здравље старих, болесних, али и младих и здравих људи, а грађани се најчешће јављају због несанице.

Иначе, у Црној Гори је и за сутра најављен црвени метеоаларм.

У Подгорици је у 12 сати измерено 38,2 степена Целзијусових, док је у исто време на Жабљаку било свега 26,8 степени.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се