Читај ми!

Пожари у Грчкој стављени под контролу

Ватрогасци у Грчкој успели су да ставе под контролу два велика шумска пожара у Атини и на Пелопонезу, али остају у стању приправности због могућности избијања нових пожара. Пронађено једно изгорело тело. Још један пожар избио је на острву Скирос. Ухапшено троје људи због случајног изазивања пожара.

За сада неидентификовано тело пронађено је у дистрикту Кареас у северном делу Атине, саопштила је полиција, пренео је АФП.

Нема портвде да ли је реч о 47-годишњем полицајцу, који се води као нестао јер се није вратио јуче кући.

На сателитском снимку Грчке, који је објавила Европска комисија, могла су се видети оба пожара, а облак дима од пожара на Пелопонезу покривао је подручје величине острва Крит, преноси Танјуг

У једној парк-шуми на ободу урбаног дела Атине, ухапшени су један Грк и један Бугарин због изазивања пожара из нехата јуче у подне. Обојица пчелари, палили су траву око кошница, а ватра је брзо захватила шуму.

Трећи пчелар, Грк, из истог разлога је ухапшен код села Егио, на северу Пелопонеза.

Двојица мушкараца, старости 67 односно 58 година, биће изведени пред судију под сумњом да су случајно изазвали пожар, пренела је агенција АФП.

Ватра која је избила јуче у североисточном предграђу Атине Кареасу, у подножју планине Имитос, брзо се проширила и запретила да уништи куће у још два насеља, пре него што је јутрос коначно стављена под контролу.

Други пожар на полуострву Пелопонез, у близини луке Неаполи, уништио је неколико кућа и велике пољопривредне површине.

На југу Пелопонеза и на острву Китири због пожара од јуче нема струје, а једно насеље нема ни воде јер су изгореле пумпе.

У градићу Неаполису, на Пелопонезу, и у суседним селима су изгореле десетине кућа, а један житељ је током пожара умро од срчаног напада.

Иако попис штете још није обављен, процењује се да је она огромна у воћарству, маслинарству и сточарству ионако сиромашног југа Пелопонеза.

Укупно је јуче широм Грчке избило око 80 појединачних пожара, саопштили су ватрогасци, што је навело владу у Атини да потражи помоћ од Европе.

Данас је, међутим, избио још један пожар, и то на острву Скирос.

Грчке власти упозоравају да је због снажних ветрова ризик од избијања пожара широм земље и даље висок.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се