Читај ми!

Невреме у Мађарској и Пољској однело два живота

Једна особа је погинула, док је 29 људи повређено, у невремену које је синоћ погодило Мађарску, саопштила је мађарска Служба за ванредне ситуације. И у невремену које је захватило Пољску, један човек изгубио је живот, док је 15 људи повређено.

У Мађарској је један мушкарац погинуо од струјног удара док је силазио у поплављени подрум, изјавио је портпарол Службе за ванредне ситуације Данијел Мукич, преноси Танјуг.

Додаје да је код повређених грађана већина повреда узрокована гранама које је олуја сломила са дрвећа.

Широм Мађарске синоћ су упућени позиви у помоћ са више од 3.500 локација, углавном због обореног дрвећа, поломљених електричних стубова, поплављених просторија и оштећених кровова, пренела је агенција МТИ.

Поред тога, у неколико зграда је ударио гром па је дошло до пожара, наводи Служба за ванредне ситуације.

У невремену и олујама које су захватиле Пољску један човек је погинуо, а 15 људи је повређено.

У месту Стуђонка у Шлезији на југозападу Пољске погинуо је један 42-годишњи мушкарац када је олујни ветар оборио дрво на његов аутомобил.

Међу 15 повређених је и пет ватрогасаца који су на терен излазили пре свега да би склонили оборено дрвеће и да би обезбедили оштећене кровове на југу земље у Малопољском и у Шлезијском војводству.

Олујни ветар оштетио је 382 куће и зграде а ватрогасци су на терен излазили више од 5.000 пута, саопштио је портпарол пољске Ватрогасне страже Павел Фронтчак.

У спасилачким интервенцијама на терен је у среду и током протекле ноћи изашло више од 22.000 ватрогасаца државне страже и добровољних ватрогасних локалних удружења, рекао је Фронтчак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се