Читај ми!

Грабар Китаровић: Папа нема дилема у вези са Степинцем

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић каже да се током њеног сусрета са папом Фрањом у Ватикану разговарало и о могућој скорој канонизацији кардинала Алојзија Степинца.

Колинда Грабар Китаровић рекла је да папа нема никаквих дилема у вези са кардиналом Степинцем, преноси Танјуг.

"Наравно, разговарали смо о томе. Свети отац ми је рекао да за њега нема никакве дилеме", рекла је хрватска председница, преноси Јутарњи лист.

Међутим, додала је да је у међувремену основана једна мешовита комисија с Православном црквом како би се размотрили још неки аспекти, "једноставно зато да би тај чин био прихваћен од свих".

Према њеним речима, то је "чин који није уперен ни против кога".

"То је, једноставно, нешто што је требало одрадити још давно пре, јер кардинал Степинац је заиста био свети човек", оценила је Колинда Грабар Китаровић.

У изјави хрватским медијима, додала је да је разговор с папом био "врло срдачан", те да је укључио многе теме: стање у Хрватској и БиХ, стање у свету, глобалну кризу и проблеме хришћана и друга питања глобалне безбедности.

"Посебно о чему смо се сложили је социјално стање у Хрватској, велика криза... Када је реч о одласку младих, проблеми с демографијом, старење, одумирање Хрватске, те криза породице, управо због одласка младих... због чињенице да због економских разлога не могу основати породице", рекла је Колинда Грабар Китаровић.

Како каже, папу Фрању је замолила да се моли за хрватску државу, хрватски народ и његову будућност.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво