Лагумџија са Бан Кимуном о приликама у БиХ

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Златко Лагумџија састао се у Њујорку с генералним секретаром УН Бан Кимуном и упознао га с политичким приликама у БиХ посебно, како је данас саопштено, о току формирања власти и актуелностима на европском путу државе.

Лагумџија и Бан су досадашњу сарадњу БиХ и УН оценили као успешну и изразили спремност за њено даље јачање, саопштила је Канцеларија за односе с јавношћу Министраства спољних послова БиХ, преноси Танјуг.

Министар је саговорника упознао с иницијативом за покретања и убрзање европских интеграција БиХ која, како је оценио, представља велику шансу за земљу и њен европски пут.

Између осталог, нагласио је да је посебан значај иницијативе у томе да подржава фокус на социо економским реформама у БиХ, што ће омогућити економски раст, запошљавање и друге позитивне ефекте од којих ће директну корист имати управо грађани, као и фокус на владавину права и функционалност државе.

Разговарано је и о регионалној сарадњи на западном Балкану, о глобалној борби против тероризма, као и кризи у Украјини и ситуацији на Блиском истоку.

Шеф босанско-херцеговачке дипломатије је у име грађана генералном секретару УН-а захвалио на свеукупном ангажману који су Уједињене нације путем својих агенција уложиле на пружању хитне помоћи становништву у поплавама погођеним подручјима БиХ, као и за напоре које улажу у циљу отклањања њихових последица.

Лагумџија је затражио помоћ УН-а у успостављању система превенције од елементарних непогода, преноси Фена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се